Arend Bakker nieuwe trainer DWS

arendbakker22122011

KOOTWIJKERBROEK – Korfbalvereniging DWS heeft een opvolger gevonden voor de na dit seizoen vertrekkende trainer Harry Schut. Arend Bakker (47) staat komend korfbaljaar aan het roer van de derdeklasser, die dit seizoen zo goed op dreef is. De Leusdenaar komt over van de Amersfoortse korfbalclub MIA 2. ,,Dit wordt een soepele overstap denk ik.”

Door Jurre Jochemsen

Afgelopen maandag werden de laatste plooien gladgestreken tussen club en coach. Eerste officiële contact tussen beiden dateert van begin november.

Stevig team
Bakker, die laatstelijk ook vijf jaar Telstar 2 uit Hoevelaken trainde, leidde die maandagavond meteen een training. ,,Ik ken de club al vrij goed doordat we elkaar al vaak tegengekomen zijn bij oefenduels tussen DWS 1 en MIA 2. Harry heeft een stevig team neergezet dat het dit seizoen uitstekend doet met hoge klasseringen in zowel de zaal als op het veld. Het is natuurlijk te hopen dat DWS promoveert. Dan zou handhaving volgend jaar in de tweede klasse een grote uitdaging zijn. Mochten we niet promoveren, dan is promotie volgend seizoen natuurlijk hét doel.”

Erg leuk
Het is voor de oefenmeester, die zijn brood verdient als financieel administrateur, zijn eerste klus als hoofdtrainer. ,,Erg leuk om bij zo’n eerste team betrokken te zijn. Ik ben al zo’n 25, 26 jaar lid bij MIA en ben daar ook begonnen als speler. Nu gaan we dus bij DWS aan de slag. Ik denk dat het een soepele overstap wordt, omdat ik de club dus al vrij goed ken.”

Bron: BarneveldseKant.nl

1 reactie op “Arend Bakker nieuwe trainer DWS”

1. Coen Wilders (TC ckv MIA) zegt:

Ik wil DWS feliciteren met de uitstekende keuze die zij hebben gemaakt door Arend Bakker als hoofdcoach aan te trekken. Van harte hoop ik dat het een groot succes zal worden!