DWS verspeelt eerste kans op handhaving

22 mei 2016

KOOTWIJKERBROEK DWS had zich zaterdag in Woudenberg veilig willen en kunnen spelen. Na rust ‘knakte er iets’ bij de Kootwijkerbroekers, waardoor de degradatiekraker verloren ging en DWS nog niet veilig is.

Ondanks een zaalseizoen vol pech en een onafwendbare degradatie ging DWS positief en vol strijdlust het veld op. De Kootwijkerbroekers konden zichzelf zaterdag definitief belonen voor het harde werken: bij winst op Woudenberg was DWS definitief veilig. ,,We hadden ons super voorbereid; door op een groot veld te trainen en iedereen was er ook klaar voor”, vertelt coach Coen Hooijer. DWS begon slordig aan de kraker in Woudenberg, maar het vele meegereisde publiek uit Kootwijkerbroek zag DWS veerkracht tonen en bij rust met 6-8 voorstaan. Hooijer: ,,Dat is wat ik wilde zien: herpakken en knokken.”

Na rust had DWS de kans om een vroege genadeklap uit te delen: ,,We speelden een aanval uit het boekje en Bas (Lagerweij, red.) had met een doorloopbal de kans om 6-9 te maken; dat zou een enorme boost geven. Bas – die verder een goede wedstrijd speelde – mist echter en uit de tegenaanval scoorden zij.” ,,Er knakte iets bij ons”, geeft Hooijer aan, terwijl Woudenberg erop en erover ging. Wissels – zoals Gertjan Davelaar voor de geblesseerde Nils Happel – konden het tij niet keer: 14-10.

Hooijer had beter kunnen leven met de nederlaag als de tegenstander gewoon beter was geweest: ,,Maar dit hebben we aan onszelf te wijten. We waren niet gretig genoeg en misten strijdkracht. Ik kan wel excuses zoeken, maar het lag gewoon aan onszelf.” Woudenberg is door de zege op gelijk gekomen met DWS; de teams staan gedeeld zesde. De nummers zeven en acht – momenteel Animo, met één punt minder – degraderen. DWS moet zaterdag dus vol aan de bak in het slotduel tegen Nova. Hooijer: ,,We hebben het in eigen hand en we hebben het thuisvoordeel. Maar de knop moet wel om als we het vege lijf willen redden. Alles valt en staat met de mentale kwestie.”

Doelpuntenmakers: Bas Lagerweij 5, Diane van Hunen 3, Rens Bleijenberg 1, Bernard Schut 1

Bron: barneveldsekrant.nl