Tentenkamp 2018: foto’s en verslag

25 juni 2018

Afgelopen vrijdag op zaterdag zagen de grasmatten naast het kunstgrasveld van DWS er anders uit dan normaal. Rond vijf uur ’s middags stond het ineens vol met allerlei verschillende tenten. Wat bleek? Tweeëntwintig zwaarbepakte jeugdleden van DWS hadden er hun kamp opgezet, met de hulp van vijf trainers en een paar stoere moeders. 

Bekijk hier de foto’s. 

Het tentenkamp begon met het opzetten van de tenten. Dat klinkt makkelijker dan het was. Want wat moet je doen als je een stukje van je tent bent vergeten mee te nemen? Daar wisten de moeders van Jessica en Sarah wel wat op: met een tak en (veel) tape werd de tent vakkundig gerepareerd.
Toen de tenten eenmaal stonden, kon er gegeten worden. Heel milieubewust werden er geen plastic bordjes gebruikt, maar konden de kampeerders aanschuiven aan een patat-picknick-tafel. Tijdens het eten begon ook het waterpistoolspel, waarbij de spelers elkaar moesten uitschakelen, zonder dat iemand het zag. ‘Zonder dat iemand het zag’ bleek nogal lastig voor sommigen (Bart), maar tijdens het spel bleek ook dat er bij DWS een paar James Bond-waardige scherpschutters korfballen, zoals Gerwin, Twan en Ingrid.

 

Na het eten was er een mixtoernooitje. De leiding was eerst bang dat het team dat aan de kant zat, zich zou gaan vervelen. Dat was niet het geval: een aantal dames en een enkele heer hadden de box met Spotify-verbinding ontdekt. Er werd dus gekorfbald onder muzikale begeleiding van K3 en hun hard meezingende fans.

’s Avonds was er als vanouds een bonte avond. En daar was werk van gemaakt! Hele hutkoffers met verkleedkleding, krultangen, make-up en andere benodigdheden werden opengetrokken. De bonte avond begon met een challenge tussen trainers Colinda en Rens, waarbij Colinda bijna werd vergiftigd met een drankje van koffiemelk, balsamicoazijn, knakworstsap en wat nog meer. Daarna trapten de Spicegirls af, zelfs met gewatergolfd haar (Emma). Ook Emma’s collega’s Roos, Anne, Janice en Janine van de Krol hadden de pasjes helemaal onder de knie.
Na de Spicegirls kwamen nog meer goede acts, zoals Janine en Danique. Maar de enige echte winnaars werden de jongens! Bart en Gerwin waren erg overtuigende kabouters en Rens en Twan speelden publiek. De bonte avond werd knallend afgesloten met de confettipoppers die K3 (Jasmine, Demi en Sarah) had meegenomen.

Na de bonte avond werd buiten om het kampvuur nog het spel Weerwolven van Wakkerdam gespeeld. Gerco bleek een goede wolf te zijn, samen met Aniek en Femke. Laura werd helaas steeds in het begin al opgegeten, want die kletste te veel. Na het weerwolven en een paar marshmallows ging iedereen naar bed (zeiden ze). Zelfs de pannenkoekjes Elsa en Jessica hielden uiteindelijk op met kletsen ?.

En dat was maar goed ook, want de ochtend begon met gymnastiek onder leiding van Rens Bleijenberg. Door het ‘Wakker worden met Rens’ kon er na het ontbijt nog fanatiek worden

meegedaan aan het schutterstoernooi, dat werd gewonnen door het superduo Gerwin en Roos. Na het schieten moest er helaas weer worden opgeruimd en was het kamp voorbij. De trainers hebben wat rondgevraagd onder de tentenkampers en ze waren het allemaal met elkaar eens: volgend jaar weer!