DWS 1 19 - 22 ZKC'31 1

21 April 2018 - 15:30

KOOTWIJKERBROEK – Het was mooi weer, DWS mocht eindelijk thuis spelen en de ambiance was goed. Het enige wat ontbrak was een overwinning voor de thuisploeg. ZKC’31 won terecht de strijd om de tweede plek.

Op Woudenberg en Barneveld na speelt DWS al haar uitduels in Noord-Holland. DWS was blij dat het op deze zonovergoten zaterdag voor eigen publiek mocht spelen. De ploeg van Coen Hooijer moest het initiatief aan de bezoekers uit Zaandam laten. ,,Zij waren veel in de aanval, maar wij hadden het verdedigend goed voor elkaar.

Dus qua scoreverloop waren we aan elkaar gewaagd.’’ ,,Je moet zelf meer scoren dan de tegenstander’’, vervolgt Hooijer op Cruijffiaanse wijze. ,,We creëerden veel kansen, maar hadden een te laag rendement.’’

AANSLUITINGSTREFFER

Davitha van de Kuilen zorgde vlak voor rust nog wel voor een aansluitingstreffer en na rust bracht Bas Lagerweij DWS op een 10-9 voorsprong. Vervolgens scoorde ZKC’31 vier keer op rij en dat verschil kon DWS niet meer ongedaan maken.

SLOT

Door het verlies blijft DWS op de vierde plaats steken en is het in theorie nog niet veilig. ,,Door te winnen hadden we het op slot kunnen gooien voor onszelf. We gaan echt niet degraderen, maar het is toch altijd fijn als het klaar is.’’

DWS ziet verder het gat met nummer twee ZKC’31 oplopen tot vier punten. ,,We wilden graag tweede worden, zodat we achter ODIK ‘best of the rest’ zijn. Aan de andere kant, de tweede plaats levert je niet zoals vroeger een promotieduel.’’

Hooijer kijkt daarom ook al deels naar volgend seizoen, waarin hij Gerjan van de Krol als assistent naast zich zal krijgen.

DERBY

Er staan nog vier duels op het programma, te beginnen met de derby tegen ODIK. ,,Elk nadeel heeft zijn voordeel: door de winst van ZKC kan ODIK zaterdag nog geen kampioen worden bij ons. Al gaan wij hen zelf ook het vuur aan de schenen leggen.’’

Doelpuntenmakers DWS: Bas Lagerweij 7, Kees van de Kuilen 5, Hilde Lozeman 3, Davitha van de Kuilen 1, Aline van de Glind 1, Rens Bleijenberg 1, Dinant Lagerweij 1.