Ambitieus DWS durft aan promotie te denken | Nieuw elan bij hechte club

10 september 2022

KOOTWIJKERBROEK-Na de degradatie van vorig seizoen waait er bij DWS een frisse wind. Met de nieuwe trainer Jaap Jochems en een uitgebreide selectie wordt er bij de hechte korfbalclub uit Kootwijkerbroek gesproken over promotie.

Jaap Jochems is komend seizoen de trainer van DWS, de 37-jarige inwoner van Renkum maakte de overstap van DKOD. De vestigingsmanager van Post Service in Wageningen is bij DWS de opvolger van René Slegh en is enthousiast over zijn nieuwe club. ,,Vanuit mijn tijd bij DKOD had ik al een redelijk goed beeld van DWS en dat is de afgelopen tijd alleen maar bevestigd. Het grootste deel van de selectie bestaat uit echte clubmensen die ook allemaal taken binnen de vereniging hebben. DWS is een hele gastvrije vereniging en onderling hebben de spelers veel plezier.”

Hoewel Jochems ‘Mister DKOD’ is, was het niet zo lastig om zijn vereniging te verlaten. ,,Voor mijn ontwikkeling als trainer was het noodzakelijk om een volgende stap te zetten. Bij DWS heb ik de beschikking over een hele brede selectie en een hele gevarieerde groep. Deze spelersgroep is van nature al gemotiveerd, dat is makkelijk voor een trainer en past ook prima bij mij. Ik ben meer een tactische trainer die de tegenstander analyseert en dan bekijkt op welke manier we het beste kunnen spelen. Ik vind techniek, tactiek en het managen van een spelersgroep leuker dan het motiveren.”

Zaterdag start DWS in de derde klasse in Vianen tegen VIKO, volgens Jochems een onzekere factor. ,,VIKO speelde in de zaal op heel hoog niveau, maar na het mislopen van promotie is het hele team gestopt. Ze hebben nu een hele nieuwe ploeg, het is lastig in te schatten hoe sterk ze zijn. Onze ambitie is om bovenin mee te draaien, dat zijn wij aan onze stand als degradant verplicht. Voor de clubwebsite zei ik gekscherend dat DWS meer moest winnen dan vorig seizoen, maar in de top drie eindigen en meespelen voor promotie naar de tweede klasse is een realistische ambitie. Revival, VIKO en vooral Reehorst’45 met veel versterkingen lijken de grootste concurrenten.”

In de voorbereiding oefende DWS tegen Reehorst’45 (10-23), Rheko (3-9), EKCA (13-13), Wageningen 3 (18-20) en Zwaluwen (14-11). Ondanks de wisselvallige uitslagen is Jochems tevreden over de voorbereiding. ,,Wij zijn met dertien dames en elf heren gestart. Er zijn wat spelers uit de jeugd en het tweede doorgekomen en met Albert van de Kuilen is er een sterke kracht van ODIK terug naar DWS gekomen. Het niveau van de spelers ligt erg dichtbij elkaar, dat biedt extra mogelijkheden en maakt DWS 2 ook sterker. Dat is goed voor de concurrentiestrijd en het niveau van de trainingen. Gerjan van de Krol is teruggekeerd van Sparta Nijkerk 2 en zal mij assisteren, dat is erg prettig. In de oefenduels hebben wij veel geprobeerd en gezocht naar de juiste koppeltjes die elkaar sterker maken en ook geselecteerd op positiviteit. William van Maanen en Marieke Meijer-Lijbers hebben dankzij hun goede spel in de voorbereiding een plek in de eerste selectie veroverd. Gelukkig gaan wij zaterdag echt beginnen, ik heb er super veel zin in!”

Peter de Kinder | Bron: barneveldsekrant.nl

Staand van links naar rechts: Gerjan van de Krol (assistent-trainer), William van Manen, Joël Liefting, Rens Bleijenberg, Boaz Liefting, Joël Lagerweij, Jaco Boon (trainer DWS-2) en Jaap Jochems (trainer). Zittend van links naar rechts:Marieke Meijers, Sabrina van den Brink, Maura van Limpt, Linemijn Jansen en Joanne Lijbers.
Foto: Erik Terpstra

Nieuwe trainer Jaap Jochems.
Foto: Erik Terpstra