Bouwen aan nieuw team is het devies bij DWS

24 september 2021

KOOTWIJKERBROEK – ,,De selectie is flink aangepast dit seizoen, mede door blije familieomstandigheden. Dit betekent veel geduld hebben en rustig bouwen.” DWS gaat de nu lopende competitie vooral voor ontwikkeling. Trainer René Slegh: ,,Dit kan zeker ook gepaard gaan met resultaten.”

Met nul punten uit de eerste twee wedstrijden kan de start niet al te succesvol worden genoemd, maar daar zijn dus verklaringen voor in de ogen van de coach. ,,Er zijn wat mensen die een stapje terug hebben gedaan, de dames onder meer met blije familieomstandigheden zoals ik een zwangerschap noem. We kunnen de komende tijd niet beschikken over Hilde Lozeman, Maura van Limpt en Job Schonewille en dat is – hoe je het ook wendt of keert – een flinke aderlating.”

De overgebleven spelers pakken de zaken volgens de trainer ‘heus heel goed op’, maar het is volgens hem nog zaak om ritme te vinden. Dat ontwikkelen en bouwen kost nu eenmaal tijd. Tja en Job en Hilde waren nu eenmaal één van de betere spelers. Daarmee zijn we ook wat ervaring kwijt. Wat dat betreft is het dus bouwen aan een jonge talentvolle groep. Ik zie dat verder zeer positief tegemoet.” Dit heeft ook weer te maken met het verhoogde niveau van het tweede team. ,,We krijgen steeds vaker vervangers uit die ploeg en dat is natuurlijk prima. Verder is een speler als Joël Liefting erbij gekomen. Hij is er een aantal jaren tussenuit geweest en begon enkele jaren terug weer in het derde. Nu is Joël zich opnieuw aan het uitvinden in het eerste team. Bij hem zit er ook zeker potentie en ontwikkeling in.”

RESULTATEN

Ofschoon hij dus het bouwen en ontwikkelen heel belangrijk vindt, wil Slegh als geen ander dat één en ander gepaard gaat met resultaten. ,,Uiteraard, daar gaan we ook vol voor, we willen bij de eerste zes eindigen en dat zou handhaving betekenen. Natuurlijk was er een valse start tegen Furore en ging het ook afgelopen zaterdag niet best, maar we hebben ook niet de minste tegenstanders getroffen. Woudenberg bijvoorbeeld is gewoon een titelfavoriet. Niet gek dus dat we daar vorige week van verloren. En ja, morgen is dus Viking de tegenstander. Dat wordt ook heel lastig, maar wie weet verrassen we ze.”

DERDE JAAR

Slegh is bezig aan zijn derde jaar, maar geen seizoen was (door corona) nog compleet. ,,Ik hoop maar denk het tegelijkertijd dat dit ook gaat gebeuren ook. Hopelijk ontwikkelen de spelers zich dit seizoen goed persoonlijk en in teamverband en leren we veel. Op termijn wil DWS een stabiele tweedeklasser worden maar we moeten ook realistisch zijn, we zijn een kleine club met weinig jeugd. Als we dit seizoen met zijn het plezier maar behouden, gaan we een heel eind komen. En hoe ver is natuurlijk koffiedik kijken.”

Het duel morgen tegen Viking begint om 14.30 uur, in tegenstelling tot het gangbare tijdstip van 15.30 uur.

Bron: Barneveldsekrant.nl door Jurre Jochemsen

Bovenste rij vanaf links: Joel Lagerweij, Rinkske van den Brink, Bernard Schut, Maura van Limpt en trainer René Slegh.Gehurkt van links naar rechts: Joanne Lijbers, Gert-Jan Davelaar, Linemijn Jansen en Rens Bleijenberg. (FOTO van ’t Land)