De Vinken 1 – DWS 1: 12-18 | Seizoen is al geslaagd voor DWS (+foto’s)

26 mei 2019

KOOTWIJKERBROEK – DWS heeft zich met een derde zege op rij verzekerd van een podiumplaats in de tweede klasse. De Kootwijkerbroekers hebben na de 12-18 zege bij De Vinken zelfs nog de tweede plaats in het vizier.

Voor DWS staan nog twee wedstrijden op het programma, maar het seizoen is al geslaagd volgens coach Coen Hooijer. ,,Derde op het veld en vierde in de zaal. We hebben beide doelen van dit seizoen bereikt. En als we twee keer winnen worden we zelfs nog tweede in deze poule.”

Bekijk hier de foto’s >>

De Kootwijkerbroekers zijn bezig aan een sterk seizoen, zowel op het veld als in de zaal. Bij laatstgenoemde competitie speelde DWS zich knap in de top vier van een sterke poule door de laatste drie duels te winnen. Die lijn hoopte de ploeg naar het veld door te trekken, maar DWS ging hard onderuit tegen koploper VIKO.

Nadat de spelers de koppen bij elkaar hadden gestoken, speelt DWS weer vol strijdlust en met karakter. ,,We staan verdedigend goed, we werken hard en spelen met plezier”, vertelt Hooijer met tevredenheid over zijn ploeg.

Dat resulteerde zaterdag in een derde zege op rij voor DWS. De wit-blauwen kwamen in Vinkeveen nog wel op een 3-0 achterstand, maar waren in het vervolg de bovenliggende partij. Hooijer voerde in de rust een aantal tactische wijzigingen door, waarna DWS makkelijk wegliep aan de hand van Gertjan Davelaar.

TWEEDE

Aangezien concurrent Atlantis verloor, is DWS verzekerd van de derde plaats. De Kootwijkerbroekers kunnen in de komende twee duels zelfs nog de tweede plaats behalen; dan moet er gewonnen worden van Ados en Fiducia. Laatstgenoemde bezet momenteel de tweede plek.

,,Het zou fantastisch zijn als we het seizoen op een tweede plek kunnen afsluiten”, stelt de Heelsumse hoofdtrainer. ,,Het seizoen is nu al geslaagd, maar dat zou echt een kers op de taart zijn. Dan kunnen Davitha, Bas, Kees en ikzelf extra mooi afscheid nemen.”

Doelpuntenmakers: Gertjan Davelaar 5, Elske Schonewille 3, Hilde Lozeman 3, Davitha van de Kuilen 2, Rinske van den Brink 2, Rens Bleijenberg 1, Job Schonewille 1, Bas Lagerweij 1.

Bron: barneveldsekrant.nl