Dit moet je weten over korfballen & corona [update]

24 september 2021

BELANGRIJK – Het korfbalseizoen is weer begonnen! Om veilig en corona-proof te kunnen korfballen, heeft DWS een aantal belangrijke maatregelen genomen. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over korfbal & corona.

Vanaf zaterdag 25 september gelden er nieuwe maatregelen/versoepelingen rondom het coronavirus. Alle maatregelen m.b.t. de trainingen/wedstrijden vanaf 25 september 2021 vind je hieronder:

Algemene richtlijnen

• Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen.
  • Desinfecteer je handen voordat je de accommodatie betreedt en ook na de trainingen en wedstrijden.
  • Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen. Ook leden jonger dan 18 jaar met verkoudheidsklachten moeten thuisblijven.
  • Blijf thuis als: je een huisgenoot hebt die positief getest is, je een huisgenoot hebt met koorts of benauwdheidsklachten of als je in de afgelopen 10 dagen terug bent gekomen uit een gebied waarbij in het reisadvies staat dat je in thuisquarantaine dient te gaan of als je dicht in de buurt bent geweest van iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter), bv. als je een melding hebt gehad via de corona-app.
  • Blijf thuis als je positief getest bent op corona. Neem a.u.b. zo snel mogelijk contact op met je trainer/coach of iemand van het bestuur.
  • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Trainingen/wedstrijden algemeen

• Er zijn geen beperkingen meer qua training/wedstrijd, er hoeft geen afstand meer gehouden worden tijdens de training/wedstrijd.
  • Er mogen weer wedstrijden onderling en tegen andere clubs gespeeld worden.
  • Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches, rijouders naar een uitwedstrijd en medewerkers die een rol hebben bij sportactiviteiten mogen aanwezig zijn.
  • Ouders en toeschouwers hebben weer toegang tot de accommodatie en mogen de trainingen en wedstrijden bekijken.

Vereniging en accommodatie

• Kleedkamers en douches zijn geopend.
  • Sportkantine is geopend, maar alleen voor bestellen en afhalen van eten en drinken. Het nuttigen van afgehaald eten en drinken is dus niet toegestaan in de kantine. De sportkantine kan wel gebruikt blijven worden voor alle andere sportactiviteiten zoals wedstrijdafhandeling, afhalen van ijs voor blessure etc. Het CTB (Coronatoegangsbewijs) zou wel nodig zijn voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca in de kantine, maar omdat DWS hierop niet wil controleren, is er besloten om de vaste zitplekken in de kantine weg te halen.
  • Buitenterras is geopend. Hiervoor wordt binnenkort nog enkele tijdelijke partytenten neergezet. Het nuttigen van afgehaald eten en drinken kan dus langs het sportveld, op het terras buiten of elders op de accommodatie plaatsvinden aangezien we geen gebruik maken van een CTB (Coronatoegangsbewijs) en de controle hierop.

Als de richtlijnen onvoldoende worden nageleefd kunnen wij als bestuur genoodzaakt zijn om de trainingen/wedstrijden stop te zetten. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Het bestuur