Dit moet je weten over korfballen & corona [update]

29 september 2020

BELANGRIJK – Het korfbalseizoen is weer begonnen! Om veilig en corona-proof te kunnen korfballen, heeft DWS een aantal belangrijke maatregelen genomen. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over korfbal & corona.

Naar aanleiding van de laatste maatregelen van 28/09/2020 is de kantine vanaf heden gesloten en zijn toeschouwers niet meer welkom op het complex.

Daarnaast heeft zijn er nog enkele maatregelen op sportgebied, zie hieronder of bekijk het protocol van het NOC-NSF.

SPORTEN

Wat het sporten betreft, houdt DWS de maatregelen aan van het Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF. Tijdens trainingen en wedstrijden is er een corona-coördinator aanwezig die vragen kan beantwoorden en instructies geeft.

De belangrijkste maatregelen zijn:

1. Zowel tijdens trainen als tijdens wedstrijden zijn geen toeschouwers toegestaan, ouders zetten hun kinderen af bij het hek.
  2. Chauffeurs van bezoekende teams vallen onder teambegeleiding, en dus niet onder toeschouwers. Zij hebben toegang tot de accommodatie.
  3. Personen van 18 jaar of ouder moeten onderling 1,5 meter afstand houden van anderen. De enige uitzondering is tijdens het sporten.
  4. Van kinderen t/m 12 jaar hoeven volwassenen geen afstand te houden.
  5. Houd je aan de looproutes en instructies (o.a. over desinfecteren).
  6. En, uiteraard: bij verkoudheidsklachten/ griepverschijnselen blijf je thuis!

Bekijk het overzicht voor alle maatregelen op sportgebied.

KLEEDKAMERS

Onze kleedkamers zijn geopend tijdens trainingen en wedstrijden. De belangrijkste maatregelen zijn:

1. Het verzoek is om zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen.
  2. Wil je douchen of omkleden? Doe dit dan zo snel mogelijk na je training of wedstrijd, en ga daarna naar huis.
  3. Beperk de tijd die je in de kleedkamer doorbrengt zoveel mogelijk.
  4. In een kleedkamer mogen maximaal 6 personen (boven de 12 jaar) tegelijk zijn. Voor kinderen onder de 12 jaar geldt geen maximumaantal.
  5. Gebruik de kleedkamer bij voorkeur alleen met teamgenoten. Zijn er spelers van een ander team in de kleedkamer. Wacht dan even tot de kleedkamer vrij is. Ook als het maximum aantal personen in de kleedkamer nog niet bereikt is.

KANTINE EN TERRAS

De kantine is gesloten.

TOT SLOT

Al deze informatie kun je ook op het sportveld terugvinden op de informatiebordjes en A4’tjes. Bovendien kunnen de corona-coördinatoren je helpen als je vragen hebt.
We gaan er samen wat moois van maken!

Meer lezen?

Protocol Verantwoord Sporten – NOC*NSF