DKOD 1 – DWS 1: 17-12

8 februari 2016

KOOTWIJKERBROEK – De situatie ziet er niet rooskleurig uit voor DWS na een 17-12 nederlaag bij DKOD. Ondanks de voorlaatste plaats in de tweede klasse blijft coach Coen Hooijer vol vertrouwen: ,,We kunnen ons nog steeds handhaven en gaan daar ook vol voor.”

DWS knokt voor handhaving – ‘Er komt een keer loon naar werken’

DWS heeft nog drie duels om minimaal één plaats te klimmen en degradatie af te wenden. De kootwijkerbroekers hadden zich een goede dienst kunnen bewijzen bij DKOD. Volgens Hooijer had zijn ploeg ook een kans, maar ging het uiteindelijk toch onderuit: ,,We hebben keihard gewerkt en knokten ons telkens terug van een achterstand, maar vervolgens liep DKOD weer weg. In de slotfase nemen we risico om iets te forceren en dan gooien zij er in de laatste minuut nog drie in.”

Hooijer verwijt zijn team niets over het verlies in Heelsum, waar de DWS-coach woonachtig is en tot vorig seizoen als coach actief was. DWS werkte hard en had opnieuw pech. Hooijer: ,,Diane (van Hunen, GH) kreeg een knietje op haar bovenbeen. Ze wist nog wel vijf keer te scoren, maar op een gegeven moment moest ik haar toch wisselen.”

Blessures

Het was niet het eerste blessuregeval dit seizoen. Hooijer: ,,Ik keek zaterdag eens opzij en zag op de bank zeven selectiespelers die geblesseerd zijn.” Met name bij de herenlijn zijn er langdurig geblesseerden met Kees van de Kuilen (achillespees) en Christiaan van Hunen (kruisband). Verder had Hooijer zaterdag wel weer de beschikking over Aline van de Glind; het duel tegen DKOD kwam net te vroeg voor Saskia Westervelt.  ,,We moeten roeien met de riemen die we hebben”, zegt Hooijer, die geen onvertogen woord over de vervangers laat vallen. ,,Iedereen werkt zich het snot voor de ogen.”

,,Ik heb ook gezegd dat er een keer loon naar werken komt.” Hooijer hoopt dat dit in de laatste drie duels gebeurt. Tegen het ongeslagen DOS gaat DWS ‘lekker korfballen’. Daarna krijgt het twee serieuze kansen tegen HKC en Regio ‘72. ,,Ik heb vertrouwen in een goede afloop. En als handhaven lukt, gaan we het vieren als een kampioenschap.”

Doelpuntenmakers: Diane van Hunen 5, Bernard Schut 2, Iris Ortse 1, Aline van de Glind 1, Linemijn van den Top 1, Maarten van de Kuilen 1, Bas Lagerweij 1.

Bron: barneveldsekrant.nl