DWS 1 – Devinco 1 : 12-17 | DWS verliest ook thuis van Devinco

14 maart 2022

KOOTWIJKERBROEK – Een prima spelend DWS heeft de thuiswedstrijd tegen Devinco met 12-17 verloren. Een week na de forse 21-10 nederlaag in Deventer tegen dezelfde tegenstander gaf de ploeg van trainer René Slegh in de Veluwehal in Barneveld veel beter tegenstand. Zonder de zieke Rens Bleijenberg maar met de verdienstelijk spelende Boaz Liefting als invaller stond DWS halverwege zelfs op een 8-7 voorsprong.

In het begin van de tweede helft liep Devinco via 9-9 uit naar de beslissende marge van vier bij 10-14. Door de nederlaag blijft DWS derde en gaat het met concurrent Rheko uitmaken wie zich rechtstreeks handhaaft in de tweede klasse.

Trainer Slegh was ondanks de nederlaag niet ontevreden: “Wij hebben verdienstelijk gespeeld en de complimenten van de tegenstander gekregen. In vergelijking met vorige week hebben wij onze tactiek aangepast en ons speelplan goed uitgevoerd. In grote delen van de wedstrijd waren we gelijkwaardig, helaas konden we in het begin van de tweede helft aanvallend geen vuist maken en waren we verdedigend ongelukkig. Al met al is het een geflatteerde nederlaag die wel vertrouwen geeft voor het vervolg van de competitie”.

Doelpuntenmakers DWS: Gert-Jan Davelaar 4, Joël Lagerweij 4, Rinske van den Brink 2, Sabrina van den Brink 1 en Job Schonewille 1.

Bron: barneveldsekrant.nl