DWS 1 – Fortissimo 1: 8-14 | DWS thuis onderuit tegen concurrent

22 mei 2022

KOOTWIJKERBROEK – DWS is er niet in geslaagd om door een goed resultaat tegen directe concurrent Fortissimo de degradatiezorgen te verminderen. Ondanks een goed begin verloor hekkensluiter DWS uiteindelijk met 8-14.

In Kootwijkerbroek begon DWS met Tessa Davelaar op de plek van de niet fitte Joanne Lijbers en zonder Gert-Jan Davelaar prima aan de cruciale wedstrijd tegen Fortissimo in de strijd tegen degradatie. De voorsprong kon echter niet lang vastgehouden worden en de opponent uit IJsselstein ging met een 5-7 voorsprong rusten. In het eerste deel van de tweede helft liep Fortissimo snel uit naar 6-13 waarna DWS in het laatste kwart verdedigend de boel goed onder controle kreeg.

Trainer René Slegh: “Ik ben echt teleurgesteld, dit was een hele belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent. We begonnen sterk en kregen gedurende de hele wedstrijd veel kansen maar maakten duidelijk te weinig doelpunten. In het laatste kwart bewees de ploeg tot het einde te willen strijden. We zullen er alles aan doen om in het restant van de competitie de situatie in ons voordeel te veranderen.” Zaterdag speelt DWS in en tegen Haarlem.

Doelpuntenmakers DWS: Joël Lagerweij 3, Sabrina van den Brink 1, Kees van de Kuilen 1, Tessa Davelaar 1, Joanne Lijbers 1 en Linemijn Jansen 1.

Bron: barneveldsekrant.nl