DWS 1-Nova 1: 14-14 (+foto’s)

29 mei 2016

KOOTWIJKERBROEK Tranen op het Sportveld DWS. Na een seizoen vol pech en ongekend veel blessureleed hoopte DWS zich alsnog te handhaven in de tweede klasse. De Kootwijkerbroekers speelden knap gelijk tegen Nova, maar concurrent Woudenberg kwam verrassend langszij.

DWS-coach Coen Hooijer wilde niets aan het toeval overlaten. Bij een overwinning zou de ploeg minimaal een beslissingsduel afdwingen. ,,We hadden ons dan ook perfect voorbereid”, geeft Hooijer aan. ,,Samen met de coach van KV Wageningen – een vriend van mij – hebben we Nova tot in de puntjes geanalyseerd.” Dat was ook terug te zien in het spel van DWS. Het vele publiek zag hoe de thuisploeg een 7-4 voorsprong nam. Maar DWS deed zichzelf nog tekort. ,,We hadden in de eerste helft meer moeten scoren”, concludeert Hooijer. Nova bleef in leven en vlak voor rust hadden de bezoekers uit Bilthoven een voorsprong te pakken.

Na rust liep Nova uit naar 12-14. Hooijer: ,,We kwamen terug tot 14-14 en kregen nog één kans. Maar het schot van Diane draait uit de korf. Het is verhaal van het hele seizoen: net niet.” Het gelijkspel had genoeg kunnen zijn voor handhaving, zij het niet dat Woudenberg van Viking won en zodoende op de veilige zesde plaats terecht komt ten koste van DWS.

DWS degradeert zodoende net als in de zaal ook op het veld uit de tweede klasse. Hooijer verwijt zijn spelers niets: ,,Iedereen heeft zich het snot voor de ogen gewerkt. Sommigen zelfs tot kotsen aan toe.” Het afscheid van Nils Happel en Saskia Westervelt – twee van de achttien spelers die Hooijer dit seizoen (genoodzaakt door blessurebleed) inzette – ging dus met extra tranen gepaard. Hooijer: ,,Ik had deze groep zoveel meer gegund. Ik ben ook trots op de groep en blij dat ze met mij door willen. Volgend jaar gaan we in ieder geval voor één kampioenschap.”

Doelpuntenmakers: Bas Lagerweij 4, Diane van Hunen 3, Hilde Mandersloot 2, Saskia Westervelt 1, Aline van de Glind 1, Gertjan Davelaar 1, Bernard Schut 1, Nils Happel 1.

Foto-album: Klik hier

Bron: barneveldsekrant.nl