DWS 1 – RDZ 1 : 15-10 | Winnend DWS vol vertrouwen richting derby

18 september 2022

KOOTWIJKERBROEK – DWS kent een vliegende start in de veldcompetitie. Zaterdag werd op het eigen Sportpark DWS met duidelijke cijfers afgerekend met RDZ: 15-10. Door de tweede opeenvolgende zege vormt de ploeg van trainer Jaap Jochems met Reehorst’45 en de tegenstander van zaterdag Revival de kopgroep van de derde klasse D.

Ondanks de flinke wind was DWS tegen RDZ uit Zeist opvallend trefzeker met vijftien punten en negen verschillende schutters. Na een 0-1 achterstand nam DWS het initiatief over om het niet meer weg te geven. Na de 7-6 ruststand maakte de thuisploeg in het begin van de tweede helft met een versnelling het verschil om met een marge van vijf punten te eindigen: 15-10.

Trainer Jochems was dan ook tevreden: “Het was een terechte overwinning, wij hebben de hele wedstrijd gedicteerd maar vergaten voor rust het verschil te vergroten. RDZ was de competitie goed gestart en heeft twee ervaren mannen met lengte. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet en met het inbrengen van Rinske van den Brink en Joël Liefting aanvallend gewisseld. Met veel beleving en plezier hebben we een uitstekende tweede helft gespeeld en het publiek vermaakt.

Wij gaan nu vol vertrouwen richting de derby tegen Revival. Wij hebben nog een appeltje met ze te schillen, mijn ploeg gaat echt niet van Revival verliezen.”

Doelpuntenmakers DWS: Job Schonewille 3, Joël Lagerweij 3, Boaz Liefting 3, Sabrina van den Brink 2, William van Maanen 1, Rinske van den Brink 1, Joël Liefting 1 en Marieke Meijer 1.

Bron: barneveldsekrant.nl