DWS 1 – RDZ 1: 15-11 | DWS koerst af op dubbel

8 mei 2017

KOOTWIJKERBROEK – DWS is weer een stapje dichter bij het kampioenschap op het veld. De ploeg van coach Coen Hooijer zette hekkensluiter RDZ opzij en zag concurrent Fortissimo een punt laten liggen.

,,Slechte duels moet je ook winnen”, concludeert Hooijer na afloop van de moeizame overwinning op RDZ. Hoewel het verschil uiteindelijk slechts vier treffers was, is de zege nooit echt in gevaar geweest. Daarvoor was DWS simpelweg te sterk.

Het bleef qua scoreverloop echter lang spannend. Weliswaar creëerde DWS kans na kans, maar keer op keer ketste de bal van de korf af.

,,De eerste helft hebben we meer dan zestig kansen gecreëerd en in de tweede helft ook nog ruim boven de vijftig”, analyseert Hooijer. ,,Van de 125 kansen hebbben we ook 120 keer de korf geraakt, maar het rendement bleef helaas achterwege.”

Hoewel DWS zelf slechts vijftien keer wist te scoren, zorgde het ervoor dat RDZ slechts elf treffers kon maken. Hooijer: ,,Verdedigend hadden we het goed voor elkaar. We bleven keihard werken.”

Daarnaast had de coach lovende woorden voor invalster Colinda van den Berg die de geblesseerde Aline van de Glind met verve verving: ,,Colinda is altijd een voldoende, maar tegen RDZ was ze onze belangrijkste speelster. Ze zorgde er twee keer voor dat het verschil drie doelpunten werd.”

DUBBEL

Door de overwinning is DWS al bijna zeker van promotie, aangezien het zes punten voorsprong heeft op de derde plek. Daarnaast lonkt de dubbel door het puntverlies van concurrent Fortissimo; het gat is twee punten met nog drie duels te gaan.

Hiermee heeft DWS de valse herstart van de veldcompetitie weer goedgemaakt: ,,Tussen zaal en veld hebben we vol gas doorgetraind om in de winning mood te blijven, maar we liepen op onze tenen en verloren twee keer. Na de winst op Fortissimo hebben we een week rust gehouden en hebben we ontspannen naar deze wedstrijd toegewerkt.”

Doelpuntenmakers: Diane van Hunen 8, Colinda van den Berg 2, Hilde Lozeman 1, Linemijn van den Top 1, Gertjan Davelaar 1, Bas Lagerweij 1, Kees van de Kuilen 1

Bron: barneveldsekrant.nl