DWS 1 – Sporting Badhoevedorp 1: 17-15 | Sterk tweede deel levert DWS fraaie zege op

29 januari 2023

KOOTWIJKERBROEK – In de strijd tegen degradatie heeft DWS twee belangrijke punten gepakt. In Barneveld werd Sporting Badhoevedorp met 17-15 verslagen waardoor de formatie van trainer Jaap Jochems naar de zesde plaats van poule 2E stijgt. Het was de tweede achtereenvolgende thuiszege voor de korfballers uit Kootwijkerbroek.

Voor de belangrijke competitiewedstrijd in de Veluwehal moest DWS het zonder de geblesseerde Marieke Meijer doen en werd er voor rust door beide teams nauwelijks gescoord: 4-5.

Tegen middenmoter Sporting Badhoevedorp maakte DWS in de tweede helft het verschil door bij een 4-6 achterstand viermaal op rij te scoren. De sterk spelende Joël Lagerweij en Rinske van den Brink werden door hun teamgenoten prima uitgespeeld en konden scorend het verschil maken. Badhoevedorp toonde echter veerkracht en kwam terug tot 13-14. De eindsprint van DWS met de ervaren invallers Hilde Lozeman en Rens Bleijenberg in de ploeg was uiteindelijk beslissend: 17-15.

Trainer Jaap Jochems: ,,Onze eerste helft was niet goed, maar de tweede helft was uitstekend. Mooi dat er veel clubleden op de tribune zaten en dat na rust onze strijdwijze wel succesvol was. Wij wisten dat Joël Lagerweij vandaag scorend het verschil kon maken en dat deed hij erg goed.”

Zaterdag speelt DWS in Kudelstaart tegen VZOD.

Doelpuntenmakers DWS: Joël Lagerweij 7, Rinske van den Brink 4, Job Schonewille 2, Boaz Liefting 1, Linemijn Jansen 1, Hilde Lozeman 1 en Rens Bleijenberg 1.

Bron: barneveldsekrant.nl