DWS 1 – VZOD 1: 16-10 | Aanvallend spel loont voor DWS

3 september 2017

KOOTWIJKERBROEK DWS heeft zijn terugkeer in de tweede klasse opgeluisterd met een solide 16-10 overwinning op VZOD. Zaterdag wacht een zwaardere uitdaging; de derby tegen de absolute kampioenskandidaat ODIK.

Afgelopen seizoen poetste DWS met oppermachtig spel twee degradaties weg. De Kootwijkerbroekers lieten zien waartoe zij in staat zijn met een fitte selectie en pakte de dubbel in de derde klasse.

DWS wil de stijgende lijn doortrekken. ,,Het is een team dat nog steeds groeit”, aldus coach Coen Hooijer die in zijn derde jaar bij DWS nog volop mogelijkheden ziet. ,,Tegen VZOD creëerden we in de eerste helft 68 kansen. Dat is ongekend hoog.”

Hoewel DWS slechts zeven kansen verzilverde – ‘het rendement moet omhoog’ – kwam de zege op VZOD geen moment in gevaar. De verdediging had de zaken op orde en in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een 16-10 zege.

,,We hebben heel relaxed gekorfbald”, analyseert een tevreden Hooijer. ,,Eerlijk gezegd viel het niveau van VZOD mij wel tegen; zij waren afgelopen seizoen derde geworden. We hebben nagelaten om de score hoger te doen oplopen. Het is nog een beetje zoeken door de nieuwe vaksamenstelling, maar we hadden er zeker 25 kunnen maken.”

AANVALLEND

Het is voor de Heelsumse oefenmeester de vraag of het aanvallend spel ook tegen de andere tegenstanders zal lonen. ,,Het is voor ons een vrij onbekende poule. We moeten veel naar het westen van het land en de enige feiten die ik over de tegenstanders heb, zijn de resultaten voor vorig jaar. Wij gaan uit van eigen kracht.”

Dat zal DWS zaterdag ook doen in de derby met ODIK. Hooijer: ,,ODIK is de kampioenskandidaat. Daar twijfelt niemand aan, maar ook dan zullen wij ons eigen spel spelen. We gaan ons niet ingraven en achterverdedigen. We willen frivool korfbal spelen en het hun mannenkwartet zo lastig mogelijk maken. Wij zullen ons stinkende best doen. We kunnen alleen maar winnen, ongeacht het resultaat.”

Doelpuntenmakers: Bas Lagerweij 4, Diane van Hunen 3, Hilde Lozeman 2, Elkse Ortse 2, Rens Bleijenberg 1, Bernard Schut 1, Gertjan Davelaar 1, Dinant Lagerweij 1, Kees van de Kuilen 1.

Bron: barneveldsekrant.nl