DWS – ECKA: 13 – 9 | Winnend DWS terug in titelrace

2 juni 2024

KOOTWIJKERBROEK – Dankzij de 13-9 thuiszege op laagvlieger EKCA en de nederlaag van Revival kan DWS zaterdag in Zeist kampioen van de derde klasse worden bij winst op koploper RDZ.

Na twee nederlagen tegen Revival was DWS er in Kootwijkerbroek op gebrand om een goed resultaat te halen. Onder aanvoering van de sterke dames was DWS vooral voor rust veel te sterk voor de bezoekers uit Arnhem en de 8-1 ruststand was veelzeggend. In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort om na een publiekwissel voor Joanne Lijbers en Rinske van den Brink met een 13-9 eindstand te eindigen.

Trainer Jaap Jochems: ,,Wij moesten ons herstellen van ons dipje en speelden de eerste helft heel goed. Onze dames waren alle vier beter dan de tegenstander, daar hebben we goed gebruik gemaakt. Wij hebben vandaag geprobeerd sneller te scoren, de intentie was goed. Het rendement moet beter.”

Door het verrassende competitieverloop heeft DWS het kampioenschap in eigen hand door op de laatste speeldag in Zeist van RDZ te winnen. Bij elk ander resultaat is RDZ kampioen.

Doelpuntenmakers DWS: William van Maanen 3, Sabrina van den Brink 3, Matthias Budding 2, Linemijn van den Top 2, Rinske van den Brink 1, Joël Lagerweij 1 en Joanne Lijbers 1.

Bron: barneveldsekrant.nl