DWS’ers zitten vol vraagtekens

4 februari 2022

KOOTWIJKERBROEK ,,We hebben natuurlijk al één officiële zaalwedstrijd gehad, vlak vóór de laatste lockdown. Die verloren we van Rheko. Laat dat nu net de eerste wedstrijd zijn zaterdag, we gaan vol voor revanche.”

DWS-trainer René Slegh gaat zijn laatste maanden in als trainer van de korfbalclub uit Kootwijkerbroek. Dat werd deze winter duidelijk. De coach is bezig aan zijn derde seizoen bij DWS en zal de zaalcompetitie en de veldcompetitie tot juni afmaken. ,,Beide partijen zijn het erover eens dat drie jaar een mooie periode is. Ikzelf had bij de club aangegeven dat ik er na dit seizoen een jaar tussenuit wilde gaan en ik dus even geen club ga trainen. Na gesprekken met DWS zagen zij ook wel dat drie jaar prima is. Het is voor de club gewoon goed dat er een nieuw fris gezicht voor de groep staat.”

De coach is voor zaterdag dus belust op revanche. ,,De enige officiële wedstrijd die we dit seizoen al in de zaal hebben gespeeld, is de boeken uit en niet rechtsgeldig verklaard. Dat was dus uit bij Rheko en die verloren we. Laten we zaterdag dus thuis vol gaan voor revanche.” DWS is in de door corona flink gedecimeerde poule ingedeeld bij Devinco en Telstar. ,,Dit is een prima oplossing onder de nieuwe omstandigheden. We spelen in elk geval een competitie, hoewel ik er ook wel een beetje een toernooigevoel bij krijg omdat het dus maar vier clubs zijn. Maar goed, onze spelers hebben een groter plezier in de zaal ten opzichte van het veld dus dan is dit hartstikke goed. We gaan er vol voor tijdens de zes te spelen wedstrijden maar het is tegelijk moeilijk te zeggen waar we staan. Het kan alle kanten op denk ik in zo’n korte competitie. Zeker is dat we niet de grote favoriet zijn. En ja, dat heeft ook te maken met de stand op het veld, waar we gewoon stijf onderaan staan. Verder hebben we qua spelers nogal wat ingeleverd ten opzichte van een paar jaar terug. Echt bouwen konden we hier bij DWS helaas ook niet, ook weer door die coronatoestanden. Zeker is dat wij als underdog zeer strijdvaardig zijn; we hopen boven onszelf uit te stijgen.”

Geen oefenwedstrijden

Oefenwedstrijden heeft DWS niet kunnen spelen. ,,Alleen onderlinge potjes, maar daar word je als trainer niet heel veel wijzer van, zo eerlijk moet ik wel zijn. Afgelopen zaterdag wilden we een andere tegenstander uitkiezen om tegen te oefenen maar die wilden of konden niet. Ja, toen waren we op onszelf aangewezen.”

En wat daarna komt, Slegh ziet het wel. ,,Als gezegd heb ik voor komend seizoen geen intentie om weer een club te gaan trainen. We zullen dus wel zien hoe alles zich verder ontwikkelt. Eén ding is wel zeker. Ik wil dit hoofdstuk bij DWS goed afsluiten en er een mooi laatste half jaar van maken.”

Bron: barneveldsekrant.nl door Jurre Jochemsen

René Slegh is bezig aan zijn laatste maanden in dienst bij DWS. (Foto: Erik van ’t Land)