Fortissimo 1 – DWS 1: 20-16 | Slechte start kost DWS zege

12 maart 2023

KOOTWIJKERBROEK – DWS heeft de belangrijke competitiewedstrijd tegen concurrent Fortissimo met 20-16 verloren. Door de nederlaag zakt de ploeg van trainer Jaap Jochems naar de zevende plaats en dreigt degradatie naar de derde klasse.

In Sporthal De Oever in IJsselstein had DWS een dramatisch begin, via een 3-0 tussenstand liep de thuisclub uit naar een 7-1 voorsprong. Trainer Jochems besloot in te grijpen en bracht na een time-out met Lisa Ortse en Hilde Lozeman twee nieuwe dames. Vanaf dat moment kwam DWS beter in het spel om via een 9-6 ruststand zelfs terug te komen tot 9-8. Mede dankzij sterk spel van Sabrina van den Brink en Linemijn Jansen bleven de bezoekers uit Kootwijkerbroek lang in de wedstrijd maar het lukte DWS nooit om gelijk te komen. In de slotfase profiteerde Fortissimo van zwak verdedigen van DWS en liep het uit naar de 20-16 eindstand.

Trainer Jochems: ,,Dit is een flinke domper, wij hadden goede zaken kunnen doen. In een gelijkwaardige wedstrijd waren wij in het begin aanvallend te zwak en op het einde verdedigend niet goed genoeg om een resultaat te halen. De komende periode zullen we scherper gaan trainen en aan wedstrijden moeten beginnen en zal de aandacht verschuiven van spelpatronen naar afronden. Gelukkig krijgen we nu twee thuiswedstrijden, daarin moeten we echt punten halen.”

Zaterdag speelt DWS in Barneveld tegen het als derde geklasseerde Luno.

Doelpuntenmakers DWS: Job Schonewille 6, Sabrina van den Brink 3, Joël Lagerweij 2, Boaz Liefting 2, Linemijn Jansen 2 en Lisa Ortse 1.

Bron: barneveldsekrant.nl