Jan-Willem van Ede nieuwe trainer/coach DWS 2

7 februari 2023

De TC is blij om mee te kunnen delen dat vanaf het seizoen 2023/2024 Jan-Willem van Ede de nieuwe trainer/coach is van DWS 2. Jaco Boon, de huidige trainer/coach van DWS, gaf eerder dit seizoen aan te stoppen als coach. Na een korte zoektocht is nu duidelijk dat Boon opgevolgd wordt door Van Ede. 

Van Ede is een bekende bij DWS. Enkele jaren geleden was hij hoofdcoach van DWS. Hier haalde hij verschillende successen. Ook bracht hij het niveau van DWS 1, 2 en de A1 dichterbij elkaar. Een ontwikkeling waar nu nog steeds de vruchten van geplukt worden. Na zijn tijd bij DWS was Van Ede onder andere coach bij Reehorst 1, DVO 3 en ODIK 2. Zelf korfbalde hij jaren bij ODIK.

Kortom, Van Ede is een ervaren trainer en coach. De TC is dan ook erg blij dat Van Ede de nieuwe trainer/coach wordt van DWS 2 en samen met Jaap Jochems de trainersstaf vormt voor de selectie van DWS.

Jaco Boon
Eerder dit seizoen gaf Jaco Boon aan te stoppen als trainer van DWS 2. Hij kan het niet meer combineren met zijn werk en privé-leven. Erg jammer, want de van oorsprong voetbaltrainer, heeft van DWS 2 een stabiele derdeklasser gemaakt. Dit seizoen speelt het team op het veld zelfs in de tweede klasse en staat het in zaal op dit moment bovenaan in de derde klasse. Een mooie taak voor Van Ede om deze lijn door te trekken.