Keizer Karel 1 – DWS 1: 13-23 | DWS verovert ook titel op het veld

21 mei 2017

KOOTWIJKERBROEK – DWS heeft de dubbel in de derde klasse veroverd. Na het kampioenschap in de zaal is de ploeg uit Kootwijkerbroek ook de beste op het veld. Het besliste de titelstrijd één speelronde voor het einde door met 13-23 bij Keizer Karel in Nijmegen te winnen. Vervolgens kwam uit Deventer het nieuws dat naaste belager Fortissimo had verloren, waardoor DWS niet meer te achterhalen is.

,,Dit is echt geweldig”, vertelt een van vreugde uitzinnige coach Coen Hooijer met feestvierende spelers om zich heen. ,,Ik had vanmorgen al gezegd dat we kampioen zouden gaan worden vandaag.”

Het grote vertrouwen kwam door een goede voorbereiding; desondanks keek DWS tegen een 2-0 achterstand aan in Nijmegen. Hooijer: ,,Dat hebben we goed hersteld en na rust hebben we de voorsprong snel uitgebouwd. Vooral dankzij Gertjan Davelaar die man of the match was.”

Nadat het verlies van Fortissimo bekend was, barstte het feest los in Nijmegen. ,,De ontlading is heel groot”, legt Hooijer uit. ,,Het is een lang en moeilijk seizoen geweest, waarin we punten hebben verspeeld. Iedereen denkt dat het ‘een makkie’ is om kampioen te worden na twee degradaties, maar we hebben er hard voor moeten knokken. Dus dat maakte de prestatie alleen maar mooier. We gaan nu een groot feest vieren.”

Doelpuntenmakers: Gertjan Davelaar 6, Aline van de Glind 5, Hilde Lozeman 3, Diane van Hunen 3, Bas Lagerweij 3, Kees van de Kuilen 2, Rens Bleijenberg 1.

Bron: barneveldsekrant.nl