Kesteren 1 – DWS 1 : 16-19 | DWS wint ook in Kesteren

23 oktober 2022

KOOTWIJKERBROEK – DWS heeft de uitwedstrijd tegen Kesteren relatief eenvoudig met 16-19 gewonnen. Op het natuurgras van Sportpark De Leede begon de thuisclub sterk en stond DWS snel met 4-1 achter. Het team van trainer Jaap Jochems herstelde zich echter sterk en via een 4-4 tussenstand liep het uit naar de 7-10 ruststand.

Nadat Joanne Lijbers het belangrijke eerste punt van de tweede helft had gewonnen, was de wedstrijd min of meer beslist en liep DWS onder impuls van de sterke vrouwen uit naar 12-18. Ondanks een zwakke eindfase kon DWS met de 16-19 zege alweer de vijfde overwinning van de eerste competitiehelft noteren.

De club uit Kootwijkerbroek staat daarmee met een voorsprong van drie punten op Revival en RDZ stevig op de tweede plek die aan het einde van de competitie recht geeft op promotie naar de tweede klasse.

Trainer Jaap Jochems was tevreden met de zege in de Betuwe: ,,Ondanks een lange warming-up moesten wij het begin even wennen aan het natuurgras, maar daarna hebben we het goed gedaan. Vooral onze meiden hebben het verschil gemaakt. Uit de analyse was gebleken dat we daar het verschil konden maken, dan is het ook mooi om te zien dat de mannelijke topscorers in dienst van de meiden hebben gespeeld.” DWS sluit het eerste deel van de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen VIKO af.

Doelpuntenmakers DWS: Sabrina van den Brink 4, William van Maanen 3, Rinske van den Brink 3, Joël Lagerweij 2, Marieke Meijer 2, Boaz Liefting 2, Joanne Lijbers 2 en Rens Bleijenberg 1.

Bron: barneveldsekrant.nl