Luno 1 – DWS 1: 18-14 | Slordig DWS onderuit tegen Luno

28 januari 2024

KOOTWIJKERBROEK – Door de 18-14 nederlaag tegen Luno dreigt het zaalseizoen van DWS als een nachtkaars uit te gaan. Gezien de stand op de ranglijst lijken promotie en degradatie uitgesloten en eindigt het team van trainer Jaap Jochems normaal gesproken op plek vier of vijf in de middenmoot.

Het treffen tussen Luno en DWS was alweer de vierde onderlinge ontmoeting sinds september. Op het veld won Luno tweemaal, in de zaal was DWS in november de sterkste. In Sporthal De Vaart in Linschoten was het halverwege al 9-4 en konden de bezoekers uit Kootwijkerbroek na rust de spanning niet echt meer terug brengen. De marge bleef altijd minimaal vier om met 18-14 te eindigen. De talentvolle jeugdspeler Gerwin van de Krol maakte in de tweede helft zijn debuut.

Trainer Jaap Jochems: ,,Wij speelden redelijk goed, maar de afwerking liet te wensen over. Helaas maakten we ook teveel individuele fouten. Luno en DWS ontlopen elkaar niet veel, zij hebben wat meer ervaring en wij wat meer variatie in de aanval. Ik heb er ook voor gekozen om wat minder actief te coachen om te kijken of mijn team wel zelf de oplossing kan vinden. In het restant van het seizoen gaan we uiteraard onze sportieve plicht doen.”

Zaterdag speelt DWS een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Rheko.

Doelpuntenmakers DWS: Sabrina van den Brink 4, Linemijn Jansen 3, Joël Lagerweij 2, William van Maanen 2, Rinske van den Brink 1, Matthias Budding 1 en Gerwin van de Krol 1.

Bron: barneveldsekrant.nl