RDZ 1 – DWS 1: 11-11 | Duur puntverlies DWS in subtopper

23 april 2023

KOOTWIJKERBROEK – Bij de herstart van de veldcompetitie heeft DWS in Zeist onnodig met 11-11 gelijk gespeeld tegen middenmoter RDZ.

Drie weken na de geslaagde ontknoping van de zaalcompetitie moest DWS op een natuurgrasveld in Zeist aantreden tegen RDZ, de nummer vier van Poule 3B en daarmee een directe concurrent in de jacht op promotie naar de tweede klasse. DWS leek op weg naar een makkelijke overwinning toen het via 0-2 uitliep naar een 2-5 voorsprong. RDZ voerde echter een tactische aanpassing door waar DWS niet goed mee omging. Na een 4-6 ruststand kwam DWS nog wel op een 8-10 voorsprong, maar door een tegentreffer in de slotfase eindigde de subtopper in een 11-11 remise.

Trainer Jaap Jochems: ,,Wij hebben vandaag een punt verloren, wij hadden echt moeten winnen. De afronding en ons rendement was helaas onvoldoende. Elf punten is te weinig. Vandaag heeft voor de eerste keer een tegenstander zich aan ons aangepast, door bij 2-5 over te stappen op achter verdedigen. Dat is een mooi compliment voor ons, maar balen we dat dat anti-korfbal niet hebben afgestraft met een zuivere afronding. Ik had mijn ploeg bij winst een vrije maandag beloofd, maar nu gaan we gewoon trainen. Wij gaan er alles aan doen om scherper en beter te worden, gelukkig heb ik echte trainingsbeesten in mijn team”.

Door de puntendeling gaat het als tweede geklasseerde DWS met twee punten voorsprong richting de prestigieuze derby op 13 mei tegen concurrent Revival.

Doelpuntenmakers DWS: Joël Lagerweij 4, Sabrina van den Brink 2, Boaz Liefting 1, Linemijn Jansen 1, Marieke Meijer 1, Job Schonewille 1 en Gerjan van de Krol 1.

Bron: barneveldsekrant.nl