Reehorst 1 – DWS 1: 12-7 | DWS kan kampioensfeest Reehorst’45 niet voorkomen

3 juni 2023

KOOTWIJKERBROEK – DWS heeft in Ede niet kunnen voorkomen dat Reehorst’45 kampioen van de derde klasse D is geworden. De Edese koploper was in de topper met 12-7 te sterk voor DWS dat nog steeds op weg is naar promotie naar de tweede klasse.

Op Sportcomplex ’t Schuttersveld in Ede ontbrak bij DWS Joël Lagerweij en maakte Matthias Budding zijn basisdebuut. Reehorst’45 maakte in de eerste helft het verschil, halverwege was het al 7-1. Grootste probleem bij DWS was het gebrek aan scorend vermogen, ondanks een aantal goede kansen en zelfs twee strafworpen. Mede door de sterke invalbeurt van Joël Liefting kwam DWS in de tweede helft beter in het spel, maar spannend werd het niet meer. Reehorst’45 promoveert als ongeslagen kampioen naar de tweede klasse.

Trainer Jaap Jochems: ,,Wij waren van plan het kampioensfeest van Reehorst’45 te verstoren, maar daarvoor waren wij niet doeltreffend genoeg. Ons tactisch plan werkte prima, wij hadden maximaal druk op hun twee beste passers en dat wekte ook irritatie op. Maar helaas vergaten wij zelf te korfballen en kwamen we door teveel gemiste kansen niet goed op het scorebord.”

Volgende week kan DWS als de nummer twee van Poule 3D naar de tweede klasse promoveren wanneer in Zelhem hekkensluiter SEV verslagen wordt.

Doelpuntenmakers DWS: Job Schonewille 2, Joël Liefting 2, Boaz Liefting 1, Sabrina van den Brink 1 en Rinkse van den Brink 1.

Bron: barneveldsekrant.nl