Regio’72 1 – DWS 1: 14-13

13 maart 2016

KOOTWIJKERBROEK DWS heeft degradatie uit de tweede klasse niet kunnen afwenden. De Kootwijkerbroekers vochten in Vaassen voor hun laatste kans, maar verloren de degradatiekraker uiteindelijk met 14-13 van Regio ’72.

DWS degradeert uit tweede klasse

,,Dit is heel zuur¨, concludeert coach Coen Hooijer. DWS moest winnen om een beslissingsduel af te dwingen. ,,We creëerden genoeg kansen, maar ze vielen niet. Uiteindelijk staat het 13-13 in de laatste minuut. We moesten winnen; dus we lieten hen schieten in de hoop dat ze misten en wij de bal hadden. Helaas scoorden zij.¨

De teleurstelling was groot bij DWS na de degradatie, maar van een schande is zeker geen sprake gezien de vele blessuregevallen. Hooijer wil dan ook positief eindigen: ,,Elske Ortse heeft weer wat minuten kunnen maken en een aantal andere dames komen ook terug. Volgend jaar gaan we gewoon voor de titel.¨

Doelpuntenmakers: Bas Lagerweij 5, Diane van Hunen 3, Maarten van de Kuilen 2, Nils Happel 2, Iris Ortse 1.