Revival 1 – DWS 1: 13-13 | Boeiende remise in korfbalderby

22 september 2019

TERSCHUUR – De korfbalderby in Terschuur tussen Revival en DWS is in een 13-13 gelijkspel geëindigd. Na een enigszins matige eerste helft die op slechts 4-4 werd afgesloten, werden er uiteindelijk toch nog 26 treffers genoteerd, eerlijk verdeeld over beide teams.

Het eerste bedrijf was bijzonder matig van kwaliteit en dat hadden ook beide trainers gezien. DWS-coach René Slegh: ,,We speelden beide niet goed en het zegt natuurlijk alles dat we maar tot acht treffers kwamen. Verder hadden we weinig geluk in de afronding.”

BETER

In de tweede helft ging het beduidend beter aan DWS-kant. ,,We kwamen op een dikke voorsprong”, vervolgt de oefenmeester. ,,Helaas gingen zij in de eindfase opportunistisch spelen en daar hadden we moeite mee en konden we niet mee omgaan. Ze scoorden alles van afstand.”

Collega Albert Kuijsten was gematigd tevreden na afloop, met name over de eindfase. Toch plaatste hij tegelijkertijd kanttekeningen, met name daar waar het gaat om het spel. ,,Op basis van scorebordjournalistiek kan ik zeker tevreden zijn, omdat we een flinke achterstand goed maakten in de slotfase. Maar qua spel hield het niet over, maar die nieuwe speelwijze erin slijpen kost nu eenmaal tijd. Daar heb ik dan ook zeker begrip voor, juist omdat we in ontwikkeling zijn. En het was ook niet prettig dat ik een weekje niet aanwezig kon zijn, maar goed.”

Als hij terugblikt op het seizoen tot nu toe, overheerst toch wel het contente gevoel. ,,Vooraf had ik dan ook zeker getekend voor het puntenaantal van vier dat we tot nu al hebben behaald. En helemaal tevreden kan ik natuurlijk zijn over de wilskracht van mijn ploeg. Ze hebben de wedstrijd heel knap gekanteld.”

Doelpuntenmakers Revival: Eltjo Lozeman 2, Eric van de Glind 2; Martin Verkerk 1; Suzanne Ceelen 1; Laura Ringeling 1; Anke Verkerk 2; Wilko Jansen 4.

Doelpuntenmakers DWS: Gert-Jan Davelaar 5; Rens Bleijenberg 2; Linemijn Jansen 1; Joël Lagerweij 3; Dinant Lagerweij 1; Colinda van den Berg 1.

Bron: barneveldsekrant.nl