Revival 1 – DWS 1: 13-17 | DWS is Revival in derby eindelijk de baas

25 september 2022

TERSCHUUR – DWS heeft de geweldige competitiestart een vervolg gegeven door de derby tegen Revival verrassend eenvoudig met 13-17 te winnen.

Ruim vijf maanden geleden troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in de finale van de nacompetitie tegen degradatie in de zaal. Revival won toen tweemaal met duidelijke cijfers en was mede daardoor ook favoriet op de derde speeldag van de veldcompetitie. Beide ploegen zijn na de degradatie naar de derde klasse op het veld met een andere trainer en vol energie aan een nieuw seizoen begonnen, waarbij er meer gewonnen dan verloren wordt en er over promotie in plaats van degradatie gesproken wordt. Zo stonden de aanvoerders Ilse van ’t Bosch en Job Schonewille zaterdag op Sportpark Overbeek weer tegenover elkaar in een heuse topper tussen twee van de drie koplopers van het prille seizoen.

In Terschuur waren de doelpunten in de eerste twintig minuten schaars en stond het 2-4 toen DWS mede onder aanvoering van de sterk spelende William van Maanen en uitblinker Joël Lagerweij voor rust een sterke fase had en uitliep naar de 4-8 ruststand. Bij Revival werden in de tweede helft met Janno Kamphorst en Matthijs de Wit een aantal ervaren krachten ingebracht om de wedstrijd te kantelen en werd de derby op het scherpst van de snede uitgevochten. Revival kwam nog terug tot 8-11, maar zag daarna DWS uitlopen tot een ruime 11-17 voorsprong. In de slotminuut wist Revival de score nog wat dragelijker te maken: 13-17.

Trainer Henk Schimmel van Revival was duidelijk: “Wij hebben een volkomen terechte nederlaag geleden. Wij hadden geen antwoord op het fysiek redelijk felle spel van de DWS-heren en hebben teveel reactiekorfbal gespeeld. In het tweede deel hebben we met het inbrengen van drie wissels nog van alles geprobeerd, maar dichterbij dan een marge van drie punten zijn we niet gekomen. Deze wedstrijd was een meetmoment en het is duidelijk dat wij hiervan moeten leren om door te groeien.”

Trainer Jaap Jochems was van te voren nogal stellig over de winstkansen van zijn DWS en kreeg zaterdag gelijk: “Het is erg belangrijk en lekker dat wij overtuigend de derby van onze rivaal winnen. Wij hadden de betere ploeg, spel en conditie en hebben terecht gewonnen. Hiermee hebben wij bovendien een belangrijke stap richting promotie gezet, maar het is nu aan mijn ploeg om dit niveau vast te houden.”

Doelpuntenmakers DWS: Joël Lagerweij 5, Boaz Liefting 4, Marieke Meijer 3, William van Maanen 2, Job Schonewille 2 en Rinske van den Brink 1.

Bron: barneveldsekrant.nl | Peter de Kinder

foto’s: Erik Terpstra