Revival 1 – DWS 1: 9-17 | DWS na rust ruim langs Revival

10 december 2023

TERSCHUUR – Ondanks een gelijk opgaande eerste helft heeft DWS de prestigieuze derby tegen Revival eenvoudig met 9-17 gewonnen. Na een 8-8 ruststand maakten de bezoekers uit Kootwijkerbroek in de tweede helft het verschil waardoor DWS nu tweede staat.

In de gezellig gevulde Veluwehal in Barneveld ontspon zich onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Teeuwissen een sportieve derby tussen twee teams die op papier redelijk gelijkwaardig zijn. Nadat DWS in de eerste vijf minuten op een 0-2 voorsprong was gekomen, kende Revival een sterke fase waarin het met 5-3 voorkwam. Met een paar fraaie punten aan beide kanten werd de eerste helft met een 8-8 ruststand afgesloten en was de verwachting dat het een spannende tweede helft zou worden.

Niets was echter minder waar, in het tweede deel was DWS oppermachtig en nam het al snel afstand dankzij twee punten van Rinske van den Brink. Via 9-11 werd het uiteindelijk zelfs 9-17 waarbij opviel dat de DWS-invallers Boaz Liefting en Gert-Jan Davelaar snel achterelkaar tweemaal trefzeker waren en Revival in het tweede deel alleen via Ilse van ’t Bosch wist te scoren.

Bij DWS ontbraken de eerste en tweede aanvoerder Job Schonewille en Boaz Liefting in de basis omdat ze een training hadden gemist. De winnende trainer Jaap Jochems: ,,Voor rust waren we al beter, Revival moest in de eerste helft ook al meer moeite doen om kansen te krijgen. Mede dankzij onze fitheid en de brede bank hebben we terecht gewonnen. Verdedigend waren we ijzersterk, benieuwd of we volgende week tegen koploper Telstar voor een verrassing kunnen zorgen. Maar nu eerst deze zege vieren, altijd lekker om deze derby te pakken!”

Trainer Henk Schimmel van Revival: ,,Op de eerste vijf minuten na was onze eerste helft goed, de tweede helft was echter heel teleurstellend. Een mentaliteitskwestie, de spelers zijn eigenzinnig en denken dat ze het zelf wel kunnen oplossen. Er was geen samenhang en we schoten om te schieten, daarnaast zijn we in de breedte kwetsbaar.” Ondanks de ruime nederlaag kreeg Rozemarijn Kamphorst vlak voor tijd een applauswissel, vanwege prettige familieomstandigheden heeft zij voorlopig haar laatste wedstrijd voor Revival gespeeld.

Doelpuntenmakers Revival: Eltjo Lozeman 3, Hidde Schimmel 2, Laura Ringeling 1, Rozemarijn Kamphorst 1, Janno Kamphorst 1 en Ilse van ’t Bosch 1.

Doelpuntenmakers DWS: Joël Lagerweij 4, Rinske van den Brink 3, Boaz Liefting 2, William van Maanen 2, Gert-Jan Davelaar 2, Linemijn Jansen 2, Sabrina van den Brink 1 en Joanne Lijbers 1.

Bron: barneveldsekrant.nl