Rheko 1 – DWS 1: 10-8 | Degradatie dreigt voor DWS na dure nederlaag

3 april 2022

KOOTWIJKERBROEK – Een aanvallend machteloos DWS heeft zaterdag in Rheden het degradatieduel tegen Rheko met 10-8 verloren. Door de nederlaag zakt DWS naar de vierde plaats in de poule en moet het in de play-offs afrekenen met Revival om degradatie naar de derde klasse te voorkomen.

Van te voren had DWS genoeg vertrouwen in een gunstig slot van de zaalcompetitie. Thuis was met vier punten verschil van Rheko gewonnen en de ploeg uit Kootwijkerbroek had aan een punt voldoende voor rechtstreekse handhaving. In een goed gevulde Sporthal De Hangmat begonnen beide ploegen aarzelend aan de wedstrijd met slechts een doelpunt in de eerste elf minuten. Nadat de energiek begonnen Joël Lagerweij DWS op gelijke hoogte had gebracht, liep de ploeg van trainer René Slegh snel uit naar een 1-3 voorsprong. De voorsprong werd echter even snel weer weggegeven en ondanks een tactische wissel om de mannen van DWS aan het scoren te krijgen, liep Rheko via 4-4 uit naar de 7-4 ruststand.

In de tweede helft hadden beide ploegen veel moeite met scoren en bracht invalster Maura van Limpt nog wel een aanvallende impuls met een doelpunt en een gemiste strafworp. Mede hierdoor bleef de marge altijd minimaal twee en eindigde het cruciale duel in een zeer teleurstellende 10-8 nederlaag voor DWS. Trainer Slegh: “Ik kan het eigenlijk niet geloven dat we verloren hebben, maar wij maakten vandaag geen aanspraak op de overwinning. Het was een terechte nederlaag. Verdedigend stond het vandaag prima, maar we hadden vandaag te weinig aanvalskracht. Hoewel we op basis van onderling resultaat boven Rheko zouden staan, wordt hun zege op Devinco ons nu fataal.”

In de strijd tegen degradatie naar de derde klasse treft DWS nu uitgerekend Revival. Beide ploegen ontmoeten elkaar op 9 en 16 april zeer waarschijnlijk tweemaal in De Voorde in Voorthuizen. Slegh was vorige week in Duiven aandachtig toeschouwer bij de laatste poulewedstrijd van Revival en zegt hierover: “Uiteindelijk krijgen we dan toch de ontknoping tegen Revival. Dat zijn speciale wedstrijden met veel prestige en onderlinge familiebanden. Een interessant duel tegen onze streekrivaal maar vooral een belangrijke tweestrijd om degradatie te voorkomen. Bij zulke wedstrijden spelen andere krachten een rol. Aan ons om te zorgen dat we het zaalseizoen toch nog winnend afsluiten”.

Doelpuntenmakers DWS: Gert-Jan Davelaar 1, Rinske van den Brink 1, Joël Liefting 1, Boaz Liefting 1, Joël Lagerweij 1, Linemijn Jansen 1, Sabrina van den Brink 1 en Maura van Limpt 1.

Bron: barneveldsekrant.nl