Rheko 1 – DWS 1: 20-20 | Verrassend en onnodig puntverlies DWS

26 november 2023

KOOTWIJKERBROEK – De vliegende competitiestart van DWS heeft in Rheden geen vervolg gekregen. De uitwedstrijd tegen laagvlieger Rheko eindigde voor DWS in een teleurstellend 20-20 gelijkspel. Ondanks het onnodige puntverlies blijft DWS de nummer twee van de competitie achter de gedoodverfde kampioen Telstar.

In Sporthal De Hangmat begon DWS al matig aan het treffen tegen het nog puntloze Rheko en kwam het met 2-0 achter. Het team van Jaap Jochems herstelde zich getuige de 6-7 ruststand enigszins maar bleef grossieren in het missen van grote kansen. In de tweede helft leek DWS aan de hand van uitblinkster Rinske van den Brink op weg naar de derde zege op rij toen het op 8-11 en 15-19 voorsprong kwam. Zelfs een 17-20 voorsprong met nog drie minuten op de klok bleek niet voldoende toen Rheko in de slotfase met drie pogingen van afstand doeltreffend was: 20-20.

Trainer Jaap Jochems: ,,Dit is een heel teleurstellend resultaat, wij hebben duidelijk een punt verloren. In de eerste helft hadden we al afstand moeten nemen en ondanks de 20 treffers hebben we het ook aanvallend laten liggen. Verdedigend zijn we normaal heel sterk en ook in de slotfase hadden we wat slimmer en geduldiger moeten zijn. Dit was de eerste keer deze competitie dat we favoriet waren, volgende week thuis tegen Sparta Nijkerk kruipen wij weer lekker in de underdogrol.

Doelpuntenmakers DWS: Joël Lagerweij 6, Sabrina van den Brink 4, Boaz Liefting 4, Rinske van den Brink 3, William van Maanen 2 en Linemijn Jansen 1.

Bron: barneveldsekrant.nl