Skunk 1 – DWS 1 : 11-11 | Onnodig puntverlies zwak DWS

2 oktober 2022

KOOTWIJKERBROEK – Een tegenvallend DWS is er niet in geslaagd om ook de vierde competitiewedstrijd te winnen. In Nijmegen werd ondanks een ruime voorsprong van vijf punten gelijkgespeeld tegen middenmoter SkunK: 11-11. De formatie uit Kootwijkerbroek blijft ondanks het onnodige puntverlies tweede.

Na de overwinning op rivaal Revival vertrok DWS vol vertrouwen naar Nijmegen voor de ontmoeting met de studentenformatie SkunK. Zonder volledig te overtuigen leek DWS met een 4-7 ruststand op weg naar de vierde zege. Na rust kwam de ploeg van trainer Jaap Jochems zelfs op een comfortabele 6-11 voorsprong, waarna een zeer zwakke fase volgde. Ondanks twee strafworpen en enkele grote kansen wist DWS niet meer te scoren waardoor SkunK in de laatste fase tot een 11-11 stand terug wist te komen.

Trainer Jaap Jochems was dan ook teleurgesteld: ,,Ontzettend balen, wij hebben vandaag echt van onszelf verloren. Wij hebben de betere ploeg en hadden echt moeten winnen, maar wij zijn door de ondergrens gezakt. Verdedigend hielden we ons niet aan de afspraken en wij hadden zelfs kunnen verliezen wanneer de wedstrijd langer had geduurd. Hopelijk is dit een wake-up call voor het team.”

Zaterdag speelt DWS thuis tegen titelfavoriet en koploper Reehorst’45.

Doelpuntenmakers DWS: Joël Lagerweij 3, Boaz Liefting 3, Marieke Meijer 1, William van Maanen 1, Job Schonewille 1, Rinske van den Brink 1 en Linemijn Jansen 1.

Bron: barneveldsekrant.nl