Verslag DWS Tentenkamp 2022

7 mei 2022

Vorige week was het DWS tentenkamp voor de jeugd! Inmiddels is iedereen vast weer bijgeslapen; daarom een kort verslag van het super gezellige kamp.

Verslag Tentenkamp 2022

Vrijdagmiddag, klokslag 15:00 uur, begon het tentenkamp. Op het DWS-veld verscheen een groep kinderen, die hun handige moeders hadden meegenomen om de tenten op de zetten. Dat ging heel soepel, vond de leiding, die van een afstandje zat toe te kijken. Ze hadden misschien even kunnen helpen, maar het leek de leiding wel verstandig wat krachten te sparen voor de nacht. En dat bleek wel een verstandige keuze te zijn.

BEKIJK DE FOTO’S >>

Meiden D1 sterker dan Rens

Toen de kleine paleisjes allemaal stonden en iedereen wat te drinken had gehad, konden de kampeerders aan de gang met een paar levensgrote spellen. Tim en Roy waren niet weg te slaan bij de opblaasbasket (korfballers hè…). Ook de mega Twister en de sumoworstelaarpakken werden goed gebruikt. Even over dat sumoworstelen… Je zou toch denken dat een speler uit DWS 1 wel wat sterker zou zijn dan een paar meiden uit de D1. Mooi niet: Rens werd toch echt verslagen door Lotte Budding, Bente van den Brink en Loïs. Zoals je op de foto’s kunt zien, was leidster Lisa er helemaal beduusd van. Voor volgend jaar zoeken we wat meer mannen in de leiding, want Rens had het zwaar.

Spellenavond & weinig nachtrust

Na alle activiteiten aten we een patatje en tijdens het ijsje speelden we muziekbingo. Sommige spelers speelden met kennis (en kenden echt ALLE LIEDJES!), anderen meer op gevoel (die muziektitels zijn best lastig, als je pas net hebt leren lezen…). Gezellig was het zeker en de stemming zat er goed in. Zo konden we zingend door naar de spelletjes van de Alleskunner. Iets aangepast, zodat we in twee teams tegen elkaar konden spelen. Team Piraat tegen team Circus. Iedereen was mooi verkleed. Zo waren Evy en Anna-Lynn prachtige piraten, droeg Elisa een schitterende roze acrobatenblouse en stond het clownspak Emma Hazeleger heel goed!

Het was een leerzame avond. We kwamen erachter dan Emma uit de E1 exact 1 meter 30 is en dat je op 1 meter 30 súper veel post-its kunt plakken. En dat het clownspak van Loïs niet zo goed plakte, hoe geconcentreerd Bente Geresteijn het ook probeerde. Lizz en Dinthe bleken vingervlug te zijn met snoepjes en moertjes, Lotte Top en Iris waren heel goed in verhalen doorvertellen en iedereen was heel fanatiek. We dachten even dat we Vera kwijt waren, maar die was buiten nog aan het zoeken naar een lichtgevend bandje. Uiteindelijk won team Piraat, waarna we de avond afsloten bij het kampvuur. ..

… dacht de leiding. Maar er moest toch écht nog even een potje bingo worden gespeeld. Daarna kroop iedereen in zijn tent om te gaan slapen. Dappere Daan sliep, als enige jongen, in zijn privétent. De andere tenten lagen vol giebelende meiden. Over de nacht zullen we maar niet al te uitgebreid schrijven. Laten we zeggen dat de leiding goed voor de kampeerders heeft gezorgd, ’s nachts zelfs nog een tent heeft schoongemaakt en dat we volgend jaar níet meer zoveel snoepjes gaan eten :-p.

Bedankt allemaal!

 

De volgende ochtend was iedereen weer vroeg uit de veren voor de ochtendgymnastiek. Na het ontbijt en de sterke verhalen over de nacht, werd het tijd de tenten op te ruimen en naar huis te gaan. Super dat knap hoe iedereen het volgehouden heeft, ook de meiden die net terug waren gekomen van vakantie. We kijken terug op een super leuk tentenkamp, allemaal bedankt dat jullie er waren!!

 

Groetjes van de leiding