Viking 1 – DWS 1: 12-12 | DWS pakt punt bij herstart veldcompetitie

15 mei 2022

KOOTWIJKERBROEK Op bezoek bij Viking heeft DWS het tweede punt van de veldcompetitie veroverd. Na een gelijk opgaande wedstrijd eindigde het duel in Wijk bij Duurstede in een 12-12 gelijkspel. Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd tegen Viking na een tumultueuze slotfase ook al in een puntendeling.

Voor DWS was het duel op Sportpark Mariënhoeve de eerste veldwedstrijd sinds 30 oktober. Een maand na de verloren tweekamp in de zaal tegen Revival ontbrak bij DWS de geblesseerde Gert-Jan Davelaar, zijn plek werd ingenomen door Boaz Liefting. Halverwege stond Viking met 6-5 voor, maar na een 11-9 achterstand wist DWS het duel knap te kantelen en een 11-12 voorsprong te nemen. Na de gelijkmaker van de thuisploeg wisten beide ploegen in de laatste vijf minuten van de spannende wedstrijd niet meer te scoren.

Trainer René Slegh: “Een gelijkspel is een terechte uitslag van een wedstrijd die we hadden kunnen winnen en verliezen. Ze hebben hier een heel groot veld zodat we veel moesten lopen. Het was behoorlijk warm, maar we hebben hard gewerkt en een welkom punt gepakt. Zaterdag thuis tegen Fortissimo wordt een belangrijke wedstrijd.”

Doelpuntenmakers DWS: Joël Lagerweij 3, Sabrina van den Brink 3, Rens Bleijenberg 1, Joël Liefting 1, Rinske van den Brink 1, Joanne Lijbers 1, Boaz Liefting 1 en Linemijn Jansen 1.

Bron: barneveldsekrant.nl