Zaalwedstrijden eindigend vóór 17.00 uur gaan voorlopig door

2 december 2021

De nieuwe coronamaatregelen brengen korfballend Nederland in een lastige situatie. Doordat er na 17.00 uur niet meer gesport mag worden, kan er ’s avonds niet getraind worden. Zaterdag overdag kunnen er echter nog wel wedstrijden gespeeld worden. Het KNKV heeft daarom besloten de competitie op zaterdag voorlopig door te laten gaan.

Besluit KNKV over voortgang zaalcompetitie 2021/2022

Hieronder een samenvatting van het besluit van de KNKV:

De huidige breedte-korfbalcompetitie zal waar mogelijk doorgang vinden. Wedstrijden die voor 17.00 uur klaar zijn, kunnen dus gewoon gespeeld worden. Mochten wijzigingen in tijd of datum wenselijk zijn om wat voor reden dan ook, dan kan de wedstrijd in onderling overleg op een ander moment ingepland worden. Bij DWS spelen alle teams breedte-korfbal, behalve DWS 1 en DWS 2.

De huidige wedstrijd-korfbalcompetitie wordt stopgezet in zoverre dat de wedstrijden nog wel door mogen gaan, maar als oefenwedstrijden tellen. De wedstrijden die dus voor 17.00 uur klaar zijn kunnen doorgaan als beide teams en scheidsrechter daarmee instemmen. De KNKV is bezig met het opzetten van een alternatieve competitie die dan waarschijnlijk in januari van start zal gaan. Bij DWS spelen DWS 1 en DWS 2 wedstrijd-korfbal.

Wat betekent dit voor DWS?

Wij houden ons aan het beleid van de KNKV en willen graag alle breedte–korfbalwedstrijden blijven spelen. Natuurlijk kan het zo zijn dat door wat voor reden dan ook er problemen ontstaan voor onze teams. Trainers en aanvoerders worden gevraagd om de komende wedstrijden te inventariseren of er gespeeld kan worden. Trek wel ruim op tijd aan de bel bij het wedstrijdsecretariaat, TC en/of JTC, zodat we gezamenlijk naar een oplossing (vervroegen/verplaatsen/afgelasten) kunnen kijken.

Hetzelfde geldt voor de wedstrijd-korfbalcompetitie. De (oefen)wedstrijden van DWS 1 en DWS 2 voor komend weekend zullen (voor 17.00 uur) in principe door gaan. De wedstrijden daarop volgend niet, omdat deze wedstrijden veelal na 17.00 uur zijn. Voor DWS 1 en 2 zoeken we een alternatief programma op de zaterdagen.

Dit geldt natuurlijk alleen voor wedstrijden die voor 17.00 uur klaar zijn, zodat je om 17.00 uur uit de betreffende hal kunt zijn. Wedstrijden die na 17.00 uur klaar zijn (dus ook de wedstrijden die bijvoorbeeld om 16.30 uur beginnen) zullen niet gespeeld worden.

Dit alles is natuurlijk ook afhankelijk van de andere verenigingen. Je kunt je voorstellen dat er contact gelegd moet worden met veel verenigingen. We hopen het zo snel mogelijk duidelijk te hebben als verenigingen hier anders mee om gaan en er daardoor meer wedstrijden uit vallen.

We gaan proberen om voor de jeugd trainingsmomenten te creëren die binnen de coronamaatregelen passen. Een mogelijk voorbeeld daarvan is om aan het einde van de middag te trainen. Zoals je zult begrijpen levert dat wat uitdagingen op qua trainers en zaalhuur. Zodra we weten of dit mogelijk is, horen jullie daar meer over vanuit de JTC.

Kort samengevat: we gaan er voor om alle wedstrijden die vóór 17.00 uur klaar zijn, zoveel mogelijk door laten gaan.