ZKC 1 – DWS 1: 17-4 | DWS degradeert na nederlaag tegen koploper

12 juni 2022

KOOTWIJKERBROEK – Door een 17-4 nederlaag tegen koploper ZKC’31 is DWS gedegradeerd naar de derde klasse. DWS had op voorhand nog een theoretische kans om zich in de tweede klasse te handhaven, maar dan moesten de laatste twee duels gewonnen worden om het puntenaantal van drie naar zeven te verhogen.

Op Sportcomplex Jagersveld in Zaandam werd direct duidelijk dat dit een onmogelijke opgave was. Lijstaanvoerder ZKC’31 was duidelijk veel te sterk voor DWS en de 17-4 eindstand is een alleszeggende uitslag. De thuisploeg was zowel verdedigend als aanvallend heer en meester en speelt volgend seizoen in de eerste klasse. Hekkensluiter DWS kwam in totaal door drie remises tot drie punten en speelt daardoor volgend seizoen op het veld een klasse lager.

Trainer René Slegh was na afloop duidelijk: “Wij waren niet opgewassen tegen de kampioen en hebben terecht verloren. Degradatie is een feit, maar we zijn natuurlijk niet vanwege de wedstrijd van vandaag gedegradeerd. Wij willen volgende week thuis tegen OKV met een overwinning afsluiten en daarmee positief eindigen.”

Bron: barneveldsekrant.nl